Volledig scherm
De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. © Jules Vorselaars/JV Media

Man (25) komt om bij bedrijfsongeluk in Tilburg; slachtoffer bedolven onder zandmassa

* UPDATE 13.13 uur * TILBURG - Een 25-jarige man is dinsdag overleden bij een bedrijfsongeluk aan de Letostraat in Tilburg. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie tegen Brabants Dagblad. Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur. De politie laat weten dat het om een 25-jarige man uit Gorinchem gaat.

Het zou gaan om een ongeluk dat gebeurde tijdens riolerings- en graafwerkzaamheden die bij een transportbedrijf op industrieterrein Vossenberg in Tilburg werden uitgevoerd. De persoon stond in een kuil van ongeveer 1.80 meter diep. In een gegraven sleuf, bestemd voor een rioleringspijp, begon de zandwand te verschuiven waardoor de boel instortte.

Beknelling
Het slachtoffer werd bedolven onder de zandmassa en raakte bekneld tussen een rioleringspijp en het zand. De traumahelikopter kwam ter plaatse en het slachtoffer werd gereanimeerd. Hulp mocht echter niet meer baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Eerder waren er berichten dat de man onder een gevallen rioleringspijp terecht was gekomen, de politie liet later weten dat het de zandmassa was die hem fataal werd. De politie bracht de nabestaanden van het slachtoffer op de hoogte van de trieste gebeurtenissen. De arbeidsinspectie (Inspectie SZW) stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van dit arbeidsongeval.