Volledig scherm
De overval is gepleegd bij de winkel Takko in Waalwijk. © FPMB / Marvin Doreleijers

Man in Tilburg aangehouden voor gewapende overval Takko Fashion Waalwijk

TILBURG/WAALWIJK - Een 48-jarige Waalwijker is dinsdagochtend in Tilburg aangehouden in verband met de gewapende overval op kledingwinkel Takko Fashio in Waalwijk, in september. De politie kwam de man op het spoor nadat er op 24 oktober een reconstructie van de overval was uitgezonden bij Bureau Brabant.

De aanhouding vond plaats op de Hogeschoollaan in Tilburg. Na die aanhouding doorzocht de politie het tijdelijke verblijfsadres van de man, in Raamsdonksveer, in verband met mogelijk bewijsmateriaal.

Mes
Bij de overval, die op 12 september gepleegd werd, zou de man twee winkelmedewerksters hebben bedreigd met een mes. Daarbij eiste hij geld, dat hij ook van de vrouwen kreeg. Nadat hij het geld had, ging hij er via de achteringang vandoor. Bureau Brabant zond in oktober een reconstructie van de overval uit, waarbij ook bewakingsbeelden werden vertoond. Naar aanleiding daarvan kwam er één bruikbare tip binnen bij de politie.

De 48-jarige verdachte is in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat er een tweede persoon bij de overval betrokken was.