Volledig scherm

Man met doorgeladen vuurwapen gepakt op station Den Bosch tijdens politietraining

* UPDATE 15.04 uur * DEN BOSCH - Een 43-jarige man zonder vast woonadres trok dinsdagmiddag door zijn gedrag op het Bossche centraal station de aandacht van politiemensen. Hij bleek bij controle een doorgeladen vuurwapen bij zich te hebben. Dat meldt de politie woensdag.

Volgens een woordvoerder van de politie zit de man ook woensdag nog vast. De woordvoerder wenste niet in te gaan op wat de man 'eventueel heeft verklaard over waarom hij het wapen bij zich had'. De arrestant is niet verplicht om antwoorden te geven.

Een groep politiemensen was op het station van Den Bosch in burgerkleding bezig met een beroepsvaardigheidstraining, toen de man in het vizier kwam. Hij had opvallend veel aandacht voor de bewakingscamera’s en leek bij het kopen van een kaartje erg veel contant geld bij zich te hebben, zegt de politie. De man werd gecontroleerd door de agenten. Omdat hij zijn legitimatiebewijs naar eigen zeggen niet bij zich had, werd hij door de politiemensen gefouilleerd.

Vuurwapen
Tijdens dit onderzoek werd in zijn tas een vuurwapen aangetroffen, dat later doorgeladen bleek te zijn. De man werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Daar haalden agenten ook nog een losse kogel uit zijn broekzak. Het vuurwapen en de munitie werden in beslag genomen.