Volledig scherm
De auto werd op het Hazenpad klemgereden © Politieteam Leijdal via Facebook

Man onder invloed van drugs ramt politiewagen in wilde achtervolging Oisterwijk

OISTERWIJK - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een wilde achtervolging meegemaakt op de A58. Een automobilist probeerde te ontkomen aan een stopteken en ramde daarbij verschillende politiewagens. De man, een 33-jarige Tilburger, was onder invloed van verdovende middelen en had drugs bij zich.

Op de A58 ter hoogte van Oisterwijk gaven agenten een stopteken aan de bestuurder van een Audi. Deze besloot het teken te negeren en er op hoge snelheid vandoor te gaan.

Rammen
Tijdens de achtervolging ramde de bestuurder een paar keer politiewagens. In eerste instantie leek het erop dat de man zich klemgereden had op een bedrijventerrein in Biezenmortel. Dat terrein heeft slechts één in- en uitgang. Een politieauto blokkeerde die uitgang toen de auto eenmaal op het terrein was. De verdachte besloot de politieauto met volle snelheid te rammen en kon wegkomen.

Ruit
Even later reed de auto op het Hazenpad in Biezenmortel tegen een paal. De bestuurder probeerde ook daar te ontkomen, door alsnog het gaspedaal in te trappen. Agenten sloegen een ruit in en konden de bestuurder aanhouden. Hij verzette zich licht daartegen.

In de auto troffen agenten verschillende soorten drugs aan.