Volledig scherm
Ziekenhuis Bernhoven in Uden © Hans van Alebeek/BD

Man schopt stennis in ziekenhuis Bernhoven in Uden

UDEN - De politie heeft zondagnacht de handen vol gehad aan een 35-jarige man, woonplaats onbekend, die in Nistelrode dronken tegen een boom reed.

Toen hij voor behandeling naar het ziekenhuis Bernhoven in Uden werd gebracht, werd de man agressief en bedreigde hij politie en ziekenhuispersoneel. De man moest in bedwang worden gehouden om behandeld te kunnen worden. Een van de agenten werd met de dood bedreigd.

De 35-jarige man reed zondagavond rond 23.30 uur op de Berghemseweg in Nistelrode tegen een boom. Volgens de politie had de man te veel gedronken, er werd een promillage van 1,6 geconstateerd. Zijn 16-jarige bijrijder uit Den Bosch werd naar het ziekenhuis gebracht in verband met pijnklachten.

Onwel

Eenmaal op het bureau werd de 35-jarige man onwel en daarop per ambulance ook naar Bernhoven gebracht. De politie ging met twee auto's mee omdat de man al vanaf zijn aanhouding opstandig was. Eenmaal in het ziekenhuis ging hij door het lint.

Na behandeling in het ziekenhuis werd de man weer meegenomen naar het bureau, een extra verdenking wegens bedreiging rijker.