Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Drunen opgepakt voor fraude met gas- en elektriciteitsmeters

DRUNEN – Agenten hebben dinsdagochtend een 38-jarige man uit Drunen aangehouden voor oplichting. Hij wordt ervan verdacht tegen betaling op verschillenden adressen in zijn woonplaats gas- en elektriciteitsmeters te hebben teruggedraaid. Dat is uit onderzoek van de politie en Enexis gebleken, zo meldt de politie.

De man zou in het bezit zijn van zegeltangen en zegels, zodat hij de meters na het terugdraaien weer kon voorzien van nieuwe verzegeling. Die tangen en zegels zijn tijdens de aanhouding in zijn woning in beslag genomen. Agenten namen verder ook nog een imitatievuurwapen en ruim 4.300 euro aan contant geld in beslag. Er wordt onderzocht of dit geld uit criminele activiteiten verkregen is.

Verder werd op het perceel van de verdachte ook nog een grote dieseltank aangetroffen, die daar volgens de geldende milieuwet vermoedelijk niet mocht staan.

​Andere panden
Op hetzelfde moment deden politie en Enexis onderzoek in nog 6 andere panden in Drunen, bewoond door bekenden en familie van de verdachte. Het vermoeden bestond dat zij van de diensten van de Drunenaar gebruik hadden gemaakt. Op al deze adressen bleek met elektriciteits- en/of gasmeters te zijn gefraudeerd. Er werden 6 elektricteits- en 4 gasmeters in beslag genomen. Op 3 locaties werden direct nieuwe meters geplaatst, waarvoor de bewoners bij elkaar opgeteld 5.000 euro aan Enexis afrekenden. De 4 overige adressen werden afgesloten van gas-en-licht.