Volledig scherm
© Bert Jansen

Man uit Liempde opgepakt in moordzaak Eindhovenaar Tommie van der Burg

EINDHOVEN/LIEMPDE - Een 36-jarige man uit Liempde is donderdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Eindhovenaar Tommie van der Burg in april 2015. De Liempdenaar zou eigenlijk dinsdag worden aangehouden, maar werd niet gevonden.

Op aandringen van de recherche meldde hij zich donderdagochtend zelf op het politiebureau in Eindhoven, waar hij rond tien uur werd aangehouden.

Mishandeling
De nu aangehouden man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van Tommie van der Burg in 2014. In die zaak werden dinsdagochtend al een 64-jarige man uit Best en een man van 36 uit Oirschot opgepakt. 

In het moordonderzoek hield de politie in mei 2016 al een 44-jarige man en een vrouw van 37 uit Eindhoven aan. Zij zitten nog altijd vast. De Eindhovenaar wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling.

Rechter-commissaris
De donderdag aangehouden verdachte wordt, net als de mannen uit Best en Oirschot, vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.