Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde op de kruising van het Eind en de Belversestraat in Haaren. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Man uit Sint-Michielsgestel overleden na aanrijding met tractor in Haaren

* UPDATE 12.20 uur * HAAREN - Een 48-jarige motorrijder uit Sint-Michielsgestel is donderdagochtend in Haaren overleden nadat hij in botsing kwam met een tractor. De bestuurder van de tractor, die wilde afslaan, heeft de motorrijder over het hoofd gezien zo bevestigt de politie.

De politie meldt dat de bestuurder van de tractor een 16-jarige jongen uit Liempde is. Volgens de politie was de jongen in bezit van de papieren om de combinatie te besturen, zoals een trekkercertificaat of rijbewijs, dat tegenwoordig verplicht is bij het besturen van een tractor.

Het ongeluk gebeurde rond 06.30 uur op de Belversestraat bij de kruising met het Eind. Brandweerkorpsen uit Vught en Haaren zijn uitgerukt en ook de politie en ambulancepersoneel waren op de plek van het ongeluk aanwezig. De bestuurder van de tractor is ongedeerd. De motorrijder zou bekneld geraakt zijn onder de tractor en was vermoedelijk op slag dood.

Onderzoek
De politie en de verkeersongevallenanalyse onderzoeken hoe het ongeval kon gebeuren. Vermoedelijk gaat dat nog enige tijd in beslag nemen. Het verkeer heeft hinder ondervonden van het ongeval en vooral het vrachtverkeer reed zich vast. De gemeente heeft hekken en borden met daarop de omleidingsroute geplaatst.

Aangehouden
De bestuurder van de tractor is aangehouden voor verhoor. Dat is een standaardprocedure bij dergelijke ernstige ongevallen. Voor de nabestaanden en de verdachte is slachtofferhulp beschikbaar gesteld. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt over de totale aanrijding, op grond waarvan de Officier van Justitie beoordeelt of de tractorbestuurder strafrechtelijk wordt vervolgd..