Volledig scherm
Het Mariabeeld werd toegetakeld met een hamer. © Erik van Hest/BD

Man vernielt Mariabeeld in Moergestel met hamer en wordt opgepakt

* UPDATE 15.18 uur * MOERGESTEL - Een 31-jarige vandaal is dinsdagavond op heterdaad betrapt toen hij een Mariabeeld aan het vernielen was in Moergestel. Dat meldt de politie.

Een bewoonster van de Oirschotseweg zag een onbekende man bij de kapel bij het beeld staan. Hij maakte met een hamer slaande bewegingen. De vrouw verklaarde tegen de politie dat ze zag hoe grote stukken steen op de grond vielen. De vandaal liep vervolgens weg in de richting van Moergestel.

De vrouw belde 112 en achtervolgde de man samen met haar echtgenoot. Ze zagen dat hij verderop in de straat werd ingerekend door de politie. De man schreeuwde volgens de politie godsdienstige termen. De vandaal had geen legitimatiebewijs bij zich. Zijn identiteit is daarom nog niet formeel vastgesteld. De man is woensdagochtend verhoord, in het bijzijn van een Poolse tolk. Dit leverde volgens de politie een onsamenhangende verklaring op.

De vrouw heeft namens de buurtvereniging aangifte gedaan van vernieling. De man zal echter niet strafrechtelijk worden vervolgd vanwege zijn geestelijke gezondheid.

Volledig scherm
Het Mariabeeld werd toegetakeld met een hamer. © Erik van Hest/BD