Volledig scherm
De persconferentie van woensdagavond. © Politie

Mannen uit Boekel en Veghel aangehouden in zaak Posbankmoord

ERP - Twee mannen zijn woensdag aangehouden in verband met de zogeheten Posbankmoord. Het gaat om een 43-jarige man uit Veghel en een 55-jarige man uit Boekel. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de zaak.

De Boekelaar meldde zichzelf bij de politie. Daarna kon de man uit Veghel worden aangehouden.

Alex Wiegmink (44) kwam op 20 januari 2003 niet thuis na een rondje hardlopen op de Posbank in Rheden. Zijn groene Opel Omega met daarin zijn stoffelijk overschot werd later op de avond uitgebrand teruggevonden in de bossen bij Erp.

Belangrijke doorbraak
Aart Garssen, hoofd van de recherche in Oost-Nederland, noemt het een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar de zaak. ,,Dat er na dertien jaar nu twee mannen zijn aangehouden geeft nieuwe hoop dat we deze zaak eindelijk oplossen. Voor de nabestaanden van Alex Wiegmink is dat heel belangrijk, zij willen de zaak graag afsluiten", aldus Garssen. Hij wilde woensdagavond niet zeggen of er nog meerdere aanhoudingen worden verwacht.

DNA
Garssen zei dat de vondst van DNA-materiaal op een muts die is gevonden op de plek van de uitgebrande auto van het slachtoffer mede te maken heeft met een van de verdachten. Volgens Peter R. de Vries was de vermoorde Wiegmink 'op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats'.

De familie van Wiegmink, die over de aanhoudingen is ingelicht, reageerde opgelucht. Het verdachte duo wordt vermoedelijk vrijdag voorgeleid.

Opsporing Verzocht
Een coldcaseteam van de politie heeft de zaak, die bekend werd als de Posbankmoord, vorig jaar in juni heropend. Een jaar lang werd in stilte onderzoek gedaan naar de zaak. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries hielp de politie om aandacht te vragen.

Dinsdagavond werd uitgebreid bericht over de Posbankmoord in Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van die uitzending kwamen zeker 25 nieuwe tips binnen.