Volledig scherm
Inval in pand in Liempde in verband met de mishandeling van Tommie van der Burg in 2014.

Mannen uit Oirschot en Best aangehouden voor mishandeling Tommie van der Burg in 2014

BEST/OIRSCHOT/LIEMPDE - Een 64-jarige man uit Best en een man van 36 jaar uit Oirschot zijn dinsdag rond 07.00 uur aangehouden, omdat ze betrokken zouden zijn bij een zware mishandeling in 2014 van de later vermoorde Tommie van der Burg. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Direct na de arrestaties van dinsdagochtend is de politie gestart met een uitgebreide zoekactie in de woningen van de verdachten in Best en Oirschot. Ook worden een paardenstal in Best en twee panden in Liempde doorzocht, waaronder de woning waar de mishandeling plaats zou hebben gevonden.

Tommie van der Burg werd vermoedelijk eind april 2014 zwaar toegetakeld in een woning in Liempde, omdat hij daar ingebroken zou hebben. Het slachtoffer werd na de mishandeling met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, maar deed geen aangifte bij de politie.

De politie sluit een verband tussen de mishandeling en de latere moord niet uit.

Eerdere arrestatie
Een derde verdachte van de mishandeling is een 44-jarige man uit Eindhoven, die in mei 2016 werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Van der Burg. De Eindhovenaar zit nog altijd vast in die zaak, net als een 37-jarige vrouw uit Eindhoven.

Van der Burg werd in de nacht van zondag twaalf op maandag dertien april 2015 doodgeschoten bij Hotel Van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven.