Volledig scherm
Mario Gevers en Prins Alfredo van Dommelbaorzedurp na hun partij tijdens de biljartmarathon van 40 uur bij de Rio Bar in Vught. © Kees van der Zandt

Mario biljart 40 uur voor goede doel bij Rio Bar in Vught

VUGHT – Mario Gevers is zaterdagmorgen om 05.00 uur begonnen om het Vughts duurrecord biljarten op 40 uur te brengen. Gevers doet dat in de Rio bar aan de Esschestraat in Vught. De opbrengst van de biljartmarathon gaat naar de Vughtse seniorenbus.

De biljartmarathon beleeft dit jaar zijn twaalfde editie en het duurrecord wordt elk jaar met 1 uur verlengd. Wethouder Peter Pennings deed zaterdagmorgen de afstoot van de recordpoging, waarna Gevers zij eerste partij speelde tegen Frans Elissen, voormalig voorzitter van de Rio Bar.

Lokale bekendheden
De uitdager speelt in totaal veertig partijen tegen veertig verschillende tegenstanders. De tegenstanders zijn leden van biljartclub Rio Bar maar ook lokale bekendheden, zoals Prins Alfredo van Dommelbaorzedurp (Vught) en oud-profvoetballer Anthony Lurling. De Dommeldurpse Hoogheid was zaterdag om 13.00 uur de zesde tegenstander van de nog uiterst fris ogende Gevers. Na afloop van de partij bood Alfredo hem een cheque van 66, 66 euro (6x11) aan voor de seniorenbus. ,,Ik hoop vandaag en morgen nog veel geld op te halen voor het goede doel”, liet Gevers weten.

Muziek als welkome afleiding
De uitdager staat in Vught en Den Bosch bekend als organisator van tal van evenementen. Daarom zorgde hij voor volop muzikaal entertainment tijdens zijn biljartmarathon. Van onder meer een smartlappenkoor op zaterdagmiddag tot bluesband Gadja op zondagmiddag. Blaaskapel Net Zat Vught zorgt zondagavond van 19.00 tot 20.00 uur voor het laatste en feestelijke optreden tijdens zijn slotpartij tegen Lurling. ,,Biljarten is weliswaar een concentratiesport, waar het normaal gesproken stil moet zijn, maar ik denk dat ik het met die muziek makkelijker volhoud om 40 uur vol te maken”, liet Gevers na zijn partij tegen Prins Alfredo weten.