Volledig scherm
Mario Gevers en Prins Alfredo van Dommelbaorzedurp na hun partij tijdens de biljartmarathon van 40 uur bij de Rio Bar in Vught. © Kees van der Zandt

Mario Gevers haalt zijn streven: veertig uur biljarten voor het goede doel

VUGHT - Zondagavond om klokslag 20.00 uur gingen de handen van Mario Gevers juichend de lucht in in de bomvolle Rio Bar in Vught na zijn partij tegen oud-profvoetballer Anthony Lurling. Gevers had zojuist het Vughts duurrecord biljarten op veertig uur gebracht. Een ovationeel en langdurig applaus van de bezoekers in de zaak, veel felicitaties en een serenade van blaaskapel Net Zat waren de verdiende beloning voor het voltooien van de Vughtse biljartmarathon.

Gevers was zaterdagmorgen in de Rio Bar om 05.00 uur begonnen om het Vughts duurrecord biljarten op veertig uur te brengen. De opbrengst van de 12e editie, waar het record elk jaar met een uur wordt verlengd, gaat dit jaar naar de Vughtse seniorenbus en leverde 3.200 euro op.

Wethouder Peter Pennings deed zaterdagmorgen de afstoot van de recordpoging. Waarna Gevers zijn eerste partij speelde tegen Frans Elissen, voormalig voorzitter van de Rio Bar. Gevers oogde na de biljartmarathon nog redelijk fit. ,,Maar Ik ben kei moe en voel mijn handen en benen niet meer”, bekende hij. ,,Maar het belangrijkste is dat de biljartmarathon ruim 3.200 euro voor de seniorenbus heeft opgebracht. Schitterend dat daardoor de mobiliteit van ouderen in Vught kan wordt vergroot.”