Volledig scherm
De weekmarkt in Vught. © Miranda van Houtum/BD

Marktkooplui willen niet naar het centrum van Vught

VUGHT - Kramen inschikken, een ochtendmarkt in plaats van middagmarkt houden, elders in de omgeving extra parkeerplekken creëren. Diverse opties passeerden de afgelopen jaren de revue maar niets bleek dé oplossing. Er komt maar geen einde aan de discussie rondom de weekmarkt op het Moleneindplein in Vught.

Op dit moment onderzoekt Bureau BRO in opdracht van de gemeente Vught de mogelijkheid om de warenmarkt te verplaatsen naar het centrum. Vrijdag vindt weer een overleg plaats met belanghebbenden.

Derving van inkomsten
Winkeliers en marktkooplieden voeren al jaren een discussie over gebruik van het Moleneindplein. Volgens de winkeliers leidt de weekmarkt op donderdagmiddag tot grote parkeerproblemen en dus derving van inkomsten. De marktkooplieden zeggen dat de weekmarkt juist mensen naar het winkelcentrum trekt en dat verplaatsen van de markt voor hén tot klantenverlies leidt. „Dat geldt voor iedere verplaatsing”, aldus regiomanager Stef van Goor van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel.

Wel of niet naar het centrum
Mari van der Wijst, handelaar in kleinvakartikelen en tevens lid van de marktadviescommissie, roept de gemeente op vooral op te komen voor de belangen van de Vughtenaren. „Die willen in ieder geval niet naar het centrum”, zegt hij. Jan MJ Jansen, voorzitter van de Ondernemersvereniging Moleneind Vught, beweert het tegenovergestelde. ,,Uit een enquête onder Vughtse inwoners is gebleken dat de overgrote meerderheid een voorkeur heeft voor terugkeer van de weekmarkt naar het centrum."

Lees woensdag 2 november meer over mogelijke verplaatsing van de Vughtse weekmarkt in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.