Volledig scherm
De Megense franciscanen en de clarissen.

Megense franciscanen en clarissen openen zondag de kloosterdeuren

MEGEN – De Megense franciscanen en de clarissen openen zondag, tijdens de landelijke Open Kloosterdag 2015, hun deuren. De minderbroeders en de zusters doen dit elk op hun eigen manier. In verband met de MaasdijkMarathon, die eveneens zondagmiddag het stadje aandoet, is Megen beperkt bereikbaar.

Tussen 14.00 en 16.15 uur ’s middags kunnen belangstellenden bij de broeders terecht om er onder meer een gedeelte van het klooster te bezoeken tijdens een rondleiding, Bij deze rondgang vertellen de broeders niet alleen over het verleden maar ook over wat hun werkzaamheden in deze tijd zijn. Ook is het museum van Broeder Everardus geopend en is de kloostertuin, bekend als Hof van Lof, te bezichtigen. Om half 5 is er in de kloosterkerk een (deels) gezongen avondgebed.

Eucharistieviering
Bij de Megense Clarissen is er zondagmorgen om 9.00 uur eerst een eucharistieviering. Om 12.00 uur volgt dan het middaggebed en om 17.45 uur is er een avondviering. Ook is er vanaf 14.00 uur op gezette tijden een kort filmpje te zien waarin de zusters een kijkje geven in hun kloosterleven. Bovendien is ook hier de ommuurde kloostertuin geopend tussen 14.00 en 16.00 uur, met kruidenthee voor de inwendige mens en producten, door de zusters vervaardigd, die te koop worden aangeboden. Uitgebreidere informatie over de Megense kloosterdag is te vinden op de website van Assisi aan de Maas.