Volledig scherm
Linde Lokin (15) uit Boxtel; leerling van het Gymnasium Beekvlier in Sint-Michielsgestel © Peter de Bruijn

Middelbare scholieren uit Meierij maken bijzondere reis naar Rome

DEN BOSCH/ROSMALEN – Acht leerlingen van drie middelbare scholen in de Meierij vertrekken zondag naar Rome. Ze gaan daar onder meer dak- en thuislozen helpen en hopen dinsdag tijdens ‘De Nederlandse Dag’ in Rome paus Franciscus te ontmoeten.

Het achttal maakt deel uit van een gezelschap leerlingen van 28 OMO-scholen in Brabant. De vereniging Ons Middelbaar Onderwijs bestaat een eeuw. OMO ‘trakteert’ bijna honderd vierdejaars scholieren op een bijzondere extra kennismaking met het katholieke geloof.

“Mijn opa’s waren erg gelovig”, zegt Floor Nooren (16) uit Lennisheuvel die met Ilse van den Boogaard (15) namens het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel naar Italië gaat. ,,Opa’s sprak altijd over het christendom. Ik denk dat ik daarom het geloof zo interessant vind.”

Ilse uit Boxtel vindt het gaaf dat ze dinsdag de paus ontmoet. “Mijn moeder is gelovig. Ze zou mijn koffer wel willen dragen”, zegt de scholier. “Ik denk dat deze Romereis iets met mij gaat doen.” Linde Lokin (15) uit Boxtel is 4 vwo leerling bij het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. “Ik neem mijn ukelele mee”, zegt ze. “Dat muziekinstrument brengt altijd veel plezier. We zijn thuis niet echt gelovig. We bidden voor het eten, maar daar blijft het dan ook bij.”

Volledig scherm
Ilse van den Boogaard (15) en Floor Nooren (16) van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement