Volledig scherm
© Thinkstock

Militaire middagen 'Op Herhaling' in Vught

VUGHT - Twintig jaar geleden is de dienstplicht afgeschaft en dat is het thema van de militaire middagen 'Op Herhaling' in Vught. Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober worden de middagen gehouden bij de Brederodekazerne aan de Lunettenlaan 102 in in Vught.

Kinderen kunnen kennismaken en meerijden met militaire voertuigen uit die periode. Maar de dagen zijn ook bedoeld voor ouderen, zoals ex-militairen. De Stichting Bravo Compagnie heeft als doelstelling materieel uit de periode van de militaire dienstplicht (1945 - 1996) rijdend te houden. Een van de evenementen die de stichting in dat kader jaarlijks organiseert, is ’Op Herhaling’.

Het Geniemuseum in Vught is op beide dagen opengesteld en er worden demonstraties gehouden met voertuigen. Doelstelling van het evenement is bij ouderen nostalgische gevoelens op te roepen en jongeren te informeren over alle aspecten van de militaire dienstplicht.

De Brederodekazerne in Vught beide dagen toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang tot het evenement, het museum, alsmede een rit in een historisch voertuig kost 5,00 euro per persoon.