Volledig scherm
© Anjasfoodblog.nl

Mini-charlottes met ijs en bosbessen (4p)

Het is zomer en dus is er volop tijd om ijsjes te eten. Deze mini-charlottes zijn lekker als dessert of als zoet tussendoortje.

Ingrediënten

500 ml vanille-ijs 10 lange vingers 200-250 g bosbessen 1 el basterdsuiker 4 kleine vormpjes

Bereiding
Halveer de lange vingers zodat ze goed in de vormpjes passen. Snijd ze daarna in de lengte nog eens door. Laat het vanille-ijs zacht worden (niet smelten).

Begin nu met de opmaak. De gesuikerde kant van de lange vingers gaat tegen de rand van de vorm. Plak ze vast met een lik ijs. Er passen ongeveer 5 halve lange vingers in één vormpje. Vul de vorm verder met ijs. Strijk glad. Vul zo ook de andere vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje plasticfolie. Zet de vormpjes een uurtje in de vriezer.

Verhit een kleine koekenpan. Was de bosbessen en doe ze in de pan met de basterdsuiker. Laat de suiker smelten en de bosbessen een beetje zacht worden zodat het sap vrijkomt. Laat afkoelen tot lauwwarm. Haal de charlottes uit de vormpjes. Zijn ze nog bevroren, dompel ze dan even tot de rand in heet water zodat de buitenkant een beetje smelt. Leg er een bordje op en keer ze voorzichtig. Verdeel de bosbessen en het sap erover.