Volledig scherm
© DakarSpeed

Modderbad voor Maurik van den Heuvel in Dakar Rally

SALTA - Zonder voorruit legden Maurik van den Heuvel en zijn team dinsdag de ingekorte Dakarproef over 175 kilometer af. Op een modderig parcours was dat geen onverdeeld genoegen.

"We zien er niet uit”, zei Boekelaar Van deh Heuvel die de achttiende tijd bij de trucks liet noteren.

Het was even spannend of Van den Heuvel kon beginnen aan de achtste etappe. In de zevende etappe was de Scania Torpedo op de kant gegaan. Bij het slepen was de kabel geknapt en die had de voorruit eruit geslagen. "Het belangrijkste was dat de auto weer liep”, zei Van den Heuvel na een groot deel van de nacht met Peter Kuijpers en Wilko van Oort gesleuteld te hebben in het bivak van de marathonetappe.

Het DakarSpeed-team vertrok als 36ste truck vanuit Uyuni. “We hebben hard gereden. Ik heb geprobeerd niet te hard door de plassen te gaan, omdat we dan elke keer een plens binnen kregen. We zitten toch helemaal onder de modder. Het was ook hartstikke koud onderweg. Maar ik ben heel blij dat we hebben kunnen rijden en ook nog eens de achttiende tijd hebben neergezet.”

Vanaf de finish van de proef was er voor de trucks een lange verbindingsroute die bij het plaatsje Tilcara ophield. De weg naar het bivak in Salta is door een aardverschuiving onbegaanbaar geworden. De assistentie en de racetrucks moesten via een onverharde bergweg naar Salta. Daar kwamen ze pas tegen de ochtend Nederlandse tijd aan. De negende etappe op woensdag, de koninginnenrit van deze Dakar, is afgelast.