Volledig scherm
© Thinkstock

Moergestelse wordt ontvoerd door ex en meegenomen naar Duitsland

MOERGESTEL – Een 54-jarige vrouw uit Moergestel is in de nacht van zaterdag op zondag ontvoerd door haar ex. De politie kon de verdachte, een 47-jarige man uit Groningen, op de snelweg in Duitsland aanhouden.

De politie kreeg zaterdagnacht rond 01.30 uur melding dat een 54-jarige Moergestelse was ontvoerd. De verdachte zou haar en een man die in haar huis aanwezig was, mishandeld hebben. Daarna nam de verdachte de vrouw mee in zijn auto.

Achtervolging
De politie heeft direct na de melding een onderzoek gestart. Agenten van de Landelijke Eenheid en de politie in Limburg hebben de man achtervolgd. De verdachte reed met de ontvoerde vrouw Duitsland in, daarom werd ook de Duitse politie ingezet voor de achtervolging.

Uitlevering
Rond 04.00 uur lukte het de verdachte te laten stoppen. De vrouw is gewond naar een Duits ziekenhuis gebracht. De Groninger werd direct aangehouden. De politie heeft om uitlevering van de verdachte gevraagd bij de Duitse politie en is een onderzoek gestart. Verwacht wordt dat de achtergrond van de ontvoering in de relationele sfeer ligt.

De man die ook in de woning van de Moergestelse was op het moment dat de ontvoering startte, heeft aangifte gedaan.