Volledig scherm
De politie is nog op zoek naar sporen van het ongeluk. © Gert-Jan Buijs/BD

Mogelijk hennepluchtje aan curieus ongeluk in Genderen

* UPDATE 17.23 uur * GENDEREN/VLIJMEN/WAALWIJK - Of een 24-jarige man uit Genderen daadwerkelijk zwaargewond is geraakt door een aanrijding, al dan niet met opzet, moet verder onderzoek uitwijzen. Maar het is vooralsnog wel een scenario waar de politie nadrukkelijk naar kijkt.

Vrijdagmorgen tegen vieren vond de politie na een melding over een aanrijding de gewonde man bij een laad- en losplaats achter de Spar-supermarkt aan de Hoofdstraat in Genderen. Die plek is alleen te bereiken via een steegje aan de zijkant.

Opzet
Kort daarna kon de politie na een tweede melding in Vlijmen de 49-jarige Waalwijkse chauffeur van de plaatselijke bakkerij Vermeulen den Otter aanhouden. Hoewel de politie duidelijk opzet als mogelijkheid beschouwt, zeggen bronnen rond de Spar nadrukkelijk dat de chauffeur zich van geen kwaad bewust is. In de woning van het slachtoffer, die pal naast de Spar ligt, is een hennepkwekerij aangetroffen.

Spar
In eerste instantie werd naar sporen gezocht in een zijstraat achter de nabijgelegen Spar. Agenten liepen deze straat na op zoek naar sporen van een misdrijf. De Hoofdstraat werd afgesloten voor verder onderzoek. Ook werd onderzoek gedaan in de woning naast de supermarkt, waar agenten in de weer waren in witte pakken. Tijdens dat onderzoek werd de hennepkwekerij aangetroffen.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de Hoofdstraat. © Anja van Beek/FPMB