Volledig scherm
Verstopt onder de motorkap. © Politie Maasdriel

Mogelijke inbrekers aangehouden in Kerkdriel

KERKDRIEL - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag tussen Kerkdriel en Velddriel drie mannen aangehouden die mogelijk van plan waren te gaan inbreken in deze regio. Dat maakte de agenten in ieder geval op aan de inbraakaccessoires als een bivakmuts en een breekijzer die waren verstopt onder de motorkap van hun auto.

De drie werden maandagnacht aangehouden als onderdeel van het 'Donkere Dagen Offensief', waarbij de politie extra let op verdachte auto's en inzittenden in de donkere uren. Uit de ervaring van de politie blijkt dat wanneer de dagen korter worden in de maanden van oktober tot en met maart, het aantal inbraken toeneemt.
Koevoet
Op de vraag of maandagnacht de agenten het voertuig van de drie tussen Kerkdriel en Velddriel mochten doorzoeken werd instemmend geantwoord. In de auto werden vervolgens goederen aangetroffen 'die gebruikt kunnen worden als inbrekerswerktuigen' aldus de politie. Van de zaken die onder de motorkap uitkwamen was dat nog duidelijker: daar zaten onder meer een koevoet en een bivakmuts verstopt.
De politie heeft daarop de drie mannen aangehouden om de zaak verder te kunnen onderzoeken.

Volledig scherm
Verstopt rondom de accu. © Politie Maasdriel
Volledig scherm
De complete buit aan inbrekersspullen. © Politie Maasdriel