Volledig scherm
Het Hooghuis Mondriaan College. © Tom Vos

'Mondriaan College Oss beter af bij Het Hooghuis'

OSS - Het Osse Mondriaan College is beter af bij scholenkoepel Het Hooghuis. Dat vindt althans locatiedirecteur Erik Jan Bakker, terugblikkend op de fusie die bijna twee jaar oud is.

Het Mondriaan College en Het Hooghuis gingen op 1 januari 2015 samen. Gesprekken daarover begonnen al in 2012.
Het Mondriaan College zat destijds in de hoek waar de klappen vielen. De school trok minder nieuwe leerlingen dan de Hooghuis-vestigingen en het Maaslandcollege. En dat terwijl de leerlingenaantallen in de toekomst naar verwachting verder zouden gaan dalen.

Blijvende zorg
De bekostiging van het ministerie van Onderwijs was een blijvende zorg, de evenwichtige verdeling van leerlingen over de afdelingen werd een probleem. Daardoor lag er langdurig een grote druk op de organisatie en de mensen. Dankzij de fusie met Het Hooghuis zijn die problemen verholpen, schetsen betrokkenen. Het Brabants Dagblad laat vrijdag 18 november de locatiedirecteur en een willekeurige docent en leerling aan het woord over hun ervaringen.
De minister stemde destijds gemakkelijk in met de beoogde samenvoeging. Die droeg volgens de minister bij tot behoud van een goed onderwijsaanbod in de regio.