Volledig scherm
'De Munse Hof' is de oudste boerderij van 't Mun. De boerderij stamt uit 1870. © Rachelle Suppers

Mun in Schaijk: rustplaats tussen de herrie

SCHAIJK - In de zomerserie Het Gehucht besteedt het Brabants Dagblad dinsdag 2 september aandacht aan 't Mun, het gebied bij Schaijk dat tussen de A50 en de N324 ligt.

Bekijk ook de interactieve kaartjes.

Ondanks dat Mun tussen twee drukke wegen ligt én tegen circuitpark Nieuw Zevenbergen, is het er groen en rustig. Vorig jaar kreeg het gebied twee ecoducten die insecten en dieren van de Maashorst naar Herperduin moet helpen. Ook werd er een compleet nieuwe groenstrook aangelegd.

Mun telt ongeveer tien tot vijftien huizen, waartoe de Munstraat, de Koekampweg, de Bernestraat en de Palmstraat horen. In 2003 vierde het buurtschap zijn 750-jarig bestaan. Er werd ook een monument geplaatst in de vorm van een zonnewijzer. Het kent een sterke buurtvereniging waarbij overigens niet alleen Munse mensen zitten, maar ook mensen uit het aangrenzende Hooghei en Schans.

De meeste oude boerderijen werden gesloopt of gerenoveerd. Slechts één boerderij verkeert nog in oude staat: de Munse Hof. De witte boerderij met zijn blauwe luiken mag zich de oudste boerderij noemen.

Bekijk hieronder de interactieve kaart met foto's en elders op de site ook de overzichtskaart van de zomerserie Het Gehucht.
In het Brabants Dagblad van dinsdag 2 september, editie Oss en omgeving, een uitgebreide publicatie over Mun.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement