Volledig scherm
Meerdere auto's raakten beschadigd. © Anja van Beek/FPMB

Na dollemansrit aangehouden automobilist had illegaal vuurwerk bij zich

NIEUWKUIJK/DRUNEN – Een 22-jarige Waalwijker en een 14-jarige jongen uit Drunen zijn zondagavond na een achtervolging aangehouden in Nieuwkuijk. Dat meldt de politie. In de auto waarin de verdachten zaten, werden pakketten met illegaal vuurwerk gevonden.

De politie wilde de auto van de verdachten zondagavond controleren in Drunen. Bij het zien van de agenten ging de automobilist harder rijden. De politie besloot de auto te volgen en wilde het stopteken geven, maar de Waalwijker was het daar duidelijk niet mee eens. Toen hij de Bosscheweg insloeg, verhoogde hij zijn snelheid tot ruim 100 kilometer per uur, waar 30 kilometer is toegestaan.

Roekeloos
De achtervolging ging door tot aan Nieuwkuijk. Volgens de politie reed de verdachte hierbij continu veel harder dan de toegestane maximumsnelheid. De roekeloze automobilist passeerde dertien kruisingen zonder zich te bekommeren om de overige weggebruikers. Uiteindelijk verloor de Waalwijker de macht over het stuur.

De automobilist en zijn bijrijder werden gearresteerd. Het rijbewijs van de Waalwijker is ingevorderd.

Ravage
De automobilist veroorzaakte een flinke ravage aan de Onsenoortsestraat. Meerdere geparkeerde auto's raakten beschadigd. Een politieauto belandde bij het remmen tegen een boom. Die knapte om en beschadigde vervolgens een geparkeerd voertuig.

De politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. Het vuurwerk is in beslag genomen.