Volledig scherm
Vrachtwagen in brand op een parkeerterrein bij de Juralaan in Tilburg. © Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Nacht vol autobranden in de regio

DEN BOSCH - Maar liefst vier auto's vielen in de nacht van zondag op maandag ten prooi aan vlammen in de regio. In Tilburg, Den Bosch en Vught was het raak. Bij geen van de branden kan maandagochtend brandstichting worden uitgesloten.

Tilburg
In Tilburg ging een kleine vrachtwagen in vlammen op op een parkeerplaats aan de Juralaan. Het vermoeden bestaat dat de wagen eerder is gebruikt bij een drugsdumping, omdat daar een kentekenplaat werd gevonden die bij het type vrachtwagen hoort dat aan de Juralaan uit is gebrand.

Den Bosch
In Den Bosch brandden er twee auto's uit in de wijk Kruiskamp. Het was voor de derde keer in een anderhalve week tijd dat in de wijk auto's in brand stonden. Eerder brandden auto's uit aan de Antwerpenstraat en Middelburglaan.

Vught
Een eerder in Berghem gestolen auto werd brandend teruggevonden in Vught bij een fietstunneltje richting Bossche Broek aan de Paardensteeg.

Stijging
Eerder bleek al dat het aantal autobranden sinds 2015 in het grensgebied flink toeneemt. In Tilburg blijkt het aantal autobranden in 2015 te zijn verdubbeld, maar naast Tilburg vallen Den Bosch, Waalwijk, Boxtel, Dongen en de regio Oss in het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad op.

Het Brabants Dagblad maakte een overzicht van alle autobranden waar in 2015 en 2016 over geschreven werd en plaatste die branden op een kaart. Inzoomen is mogelijk. Een klik op een rode auto op de kaart geeft meer informatie en een link naar het originele nieuwsbericht.

Volledig scherm
Autobrand bij de Paardensteeg in Vught. © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
Auto's in brand op de Admiraliteitslaan Den Bosch. © Bart Meesters / Meesters Multi Media