Volledig scherm
© Thinkstock

Negentien Brabantse gemeenten gaan samenwerken in AgriFood Capital

DEN BOSCH - Bestuurders van negentien Brabantse gemeenten en twee waterschappen tekenen woensdag het convenant 'Regionale samenwerking Noordoost-Brabant 2017-2020'. De ambitie van in totaal 21 gemeenten en waterschappen is om samen te werken op het gebied van overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven en Noordoost Brabant te ontwikkelen tot dé topregio in agrifood.

Om dit te realiseren, werken de overheden gezamenlijk met kennisinstellingen en bedrijfsleven in AgriFood Capital aan een strategische agenda en uitvoeringsprogramma. Op ondernemende en innovatieve wijze worden antwoorden ontwikkeld voor maatschappelijke vraagstukken op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, voor nu en de toekomst. Hierbij ligt de focus van AgriFood Capital op het versterken van het regionale agrifood-ecosysteem.

De samenwerkende overheden zijn: de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Heusden, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Den Bosch, Schijndel, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en Vught en de waterschappen Aa en Maas en De Dommel.