Volledig scherm

New Heroes is ZZ Leiden de baas

Den Bosch – New Heroes heeft zaterdagavond de derde zege van het seizoen geboekt. De Bossche basketballers wonnen thuis, in de Maaspoorthal, met 70-67 van ZZ Leiden.

New Heroes startte voortvarend tegen de huidige nummer drie uit de eredivisie en leidde na het eerste kwart al met 19-12. In de tweede tien minuten begon de Bossche machine wat te haperen waardoor Leiden met een voorsprong kon gaan rusten: 31-32.

In het derde kwart stelde New Heroes weer orde op zaken, maar de voorsprong bij het begin van het derde kwart, 55-50, was nog niet zodanig dat de wedstrijd al beslist was. Allesbehalve, in een spannende slotfase bracht Thomas Koenis ZZ Leiden opnieuw aan de leiding: 65-67. Uit de volgende aanval van New Heroes maakte Ralf de Pagter gelijk, waarna Justin Watts met een steal voor 69-67 zorgde. Met een rake vrije worp bepaalde Antwan Scott de eindstand op 70-67.

Scott was zaterdag ook de meest productieve speler bij New Heroes met 18 punten en 6 rebounds. De debuterende Charles Mitchell tekende voor 12 punten en 9 rebounds en de derde Amerikaan in Bossche dienst, Justin Watts, was goed voor 10 punten en 4 rebounds.

Van de Nederlandse spelers scoorde Kees Akerboom 8 punten en 6 rebounds, Stefan Wessels 7 punten en 8 rebounds en Ralf de Pagter 7 punten en 3 rebounds.