Volledig scherm
© Olaf Smit

New Heroes-speler Mitchell wil spelen met een lach op zijn gezicht

DEN BOSCH - De nieuwe center van New Heroes, Charles Mitchell, is na de drukte van Atlanta blij met de ‘vredevolle stilte’ in Den Bosch. Vanavond maakt hij zijn langverwachte debuut voor New Heroes in thuiswedstrijd tegen tegen ZZ Leiden.

,,Mijn agent vertelde me dat ik de keuze had uit spelen in de D-league van de NBA of in het buitenland. En toen kwam hij met deze club op de proppen. De recordkampioen uit de Nederlandse basketbalgeschiedenis. Hij vertelde me dat hier al heel veel Amerikanen gespeeld hebben en dat het goed zou zijn voor mijn carrière om hierheen te gaan, dat ik hier heel veel kan leren. Ik had via skype contact met Bob en Jos (de clubeigenaren Van Oosterhout en Frederiks, red.) en het contact was zo goed dat ik meteen een contract getekend heb."

Den Bosch
Een week later vloog hij naar Nederland en nu zit hij in de Maaspoort waar hij deze week meetrainde en vanavond in de thuiswedstrijd van New Heroes tegen ZZ Leiden eindelijk mag gaan spelen, na dik twee weken wachten op zijn werkvergunning. Den Bosch bevalt hem wel, zegt hij. Hij woont in de stad zelf en die betitelt hij als 'a quiet little town'. Niet te vergelijken met Atlanta. ,,Het verschil is er al als ik 's morgens wakker word. Daar hoorde ik sirenes en draaiende motors van auto's uit het verkeer. Hier kan ik het raam open doen en dan hoor ik alleen de wind.”

,,Ik lach altijd, ik wil een speler zijn die met de lach op zijn gezicht speelt en zo mijn medespelers aansporen met mijn enthousiasme. Ik ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van deze club. Ik heb er zin in."