Volledig scherm

New Heroes wint ook in Zwolle

ZWOLLE - Vijf dagen na de thuisoverwinning op ZZ Leiden boekte New Heroes ook een zege in de uitwedstrijd tegen Landstede. De Bossche ploeg won donderdagavond in Zwolle met 71-75.

Was Leiden zaterdag nog de nummer twee van de eredivisie toen het van New Heroes verloor, donderdagavond stond Landstede bij aanvang van de wedstrijd op die plek.

Dat New Heroes beide confrontaties wist te winnen tekent de progressie van de Bossche club, die gestaag oprukt richting de top vier van de eredivisie.

Vooral in de eerste helft speelden de Bosschenaren donderdag goed. Via 15-21 na het eerste kwart werd de rust bereikt met een voorsprong van 30-43.

Daarna sloop Zwolle langzaam dichterbij. Na drie kwarten was het 47-58 en in het laatste kwart kwam Zwolle zelfs terug tot 61-62, voordat New Heroes de wedstrijd toch weer naar zich toe trok. De teller stopte uiteindelijk bij 71-75.

Topscorer aan Bossche zijde was donderdagavond Antwan Scott met 21 punten. Stefan Wessels tekende voor 14 punten en Charles Mitchell en Justin Watts ieder voor 11. Mitchell was ook goed voor 13 rebounds en Wessels en Ralf de Pagter elk voor 7.