Volledig scherm
Kandidaten van allochtone afkomst op de kandidatenlijst in Meierijstad. © Robert van Lith/BD

Niet alleen voor Turkse stemmen op lijst Meierijstad

SCHIJNDEL/VEGHEL - Ook in Meierijstad is het handig om kandidaten van allochtone afkomst op de kandidatenlijst te hebben. Kom bij Ülkü Ögût (30) alleen niet aan met vragen over haar Turkse afkomst in relatie tot haar plaats 6 op de kandidatenlijst van Team Meierijstad.

„Ze hebben mij echt niet zo hoog op de lijst gezet vanwege mijn achtergrond, maar vanwege mijn kwaliteiten”, zegt het raadslid van Hart voor Veghel (straks Team Meierijstad) fel. „Het is ook echt niet zo dat alleen maar Turkse-Nederlanders op mij stemmen. Of dat ik alleen maar opkom voor Turkse mensen. Ik kom bijvoorbeeld ook op voor de boeren in Meierijstad.”

Team Meierijstad is zeker niet de enige met allochtonen op de lijst. Zo staat op de lijst van de PvdA onder anderen de Turkse Aykut Görmüs (nummer 14). En de SP heeft Iraniër Abassi Khosro op 30 staan. Bij het CDA staat Fadil Miço op 26. „Hij heeft een grote financiële kennis”, zegt lijsttrekker Jan Goijaarts. „Dát is de reden waarom hij op de lijst staat, niet om zijn afkomst.”
Er zijn ook partijen met alleen maar autochtone kandidaten, zoals de VVD, Lijst Blanco en Hart voor Schijndel.

Het laatste nieuws over de verkiezingen in Meierijstad op bd.nl/meierijstad