Volledig scherm

No Surrender-lid opgepakt in Rijen vanwege zwaaien met kapmes en heggenschaar

RIJEN - Een 41-jarige man uit Rijen is in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt vanwege wapenbezit op de openbare weg. Hij is volgens de politie lid van de motorclub No Surrender.

De politie kreeg om 04.15 uur melding van een verdachte situatie in de Johannes van Dreghtstraat in Rijen. Agenten zagen midden op de rijbaan een man staan met twee grote glimmende voorwerpen in zijn handen.

Kapmes
Hij kreeg de opdracht om zijn wapens te laten vallen. Omdat hij daar niet direct gevolg aan gaf, trok een van de agenten zijn dienstwapen De man werd opnieuw gesommeerd werd om zijn wapens te laten vallen, waarna hij zich overgaf Het bleek om een groot kapmes en een heggenschaar te gaan.

Hij werd vervolgens gearresteerd. Volgens de arrestant zaten er vier onbekende mannen op het dak van zijn huis. Bij controle werd er niemand aangetroffen.

Prospect
De verdachte beledigde en intimideerde de agenten, waarbij hij beschuldigingen van racisme uitte. Hij droeg op het tijdstip van zijn arrestatie een lederen vest met patches van outlaw motorgang No Surrender. De man bleek een zogenaamde ‘prospect’ (nieuw lid) te zijn van No Surrender, zegt de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.