Volledig scherm
De nummers 2 en 3 van Lijst Blanco die zich terugtrekken. © lijstblanco.nl

Nummers 2 en 3 van Lijst Blanco zien af van raadszetel Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Gail Toppenberg (19) van Lijst Blanco ziet af van haar plaats in de gemeenteraad van Meierijstad. Toppenberg uit Sint-Oedenrode werd woensdag als nummer 2 van Lijst Blanco gekozen. Zij kreeg 111 voorkeurstemmen. Luc van Tillaart, nummer 3 op de lijst, wil ook niet in de raad.

Nu ziet ze echter af van haar zetel omdat ze zegt het niet goed te kunnen combineren met haar studie. Haar plaats wordt ingenomen door Lars van Asseldonk, de nummer 4 op de kandidatenlijst. Nummer 3, Luc van den Tillaart, bedankt voor de eer omdat hij voor een half jaar naar Canada gaat.

'Geen kiezersbedrog'
Lijsttrekker Thijs van Zutphen van Lijst Blanco vindt het geen kiezersbedrog dat Cail Toppenberg twee dagen na de verkiezingen afhaakt, zo zei hij vrijdag in Sint-Oedenrode waar de gekozen raadsleden bijeen waren voor formaliteiten. ,,Gail heeft zich beraden en er voor gekozen om het toch niet te doen. Niet meer en niet minder", aldus Van Zutphen.
​ Lijst Blanco profileerde zich als jonge partij met vier kandidaten van 19 jaar op de eerste vier plaatsen. De partij heeft gekozen voor een roulatiesysteem. Dat betekent dat Lars van Asseldonk na een jaar wordt vervangen door een andere kandidaat. "Waarschijnlijk komt Luc van den Tillaart dan in de raad", aldus Van Zutphen.