Volledig scherm
De gevonden xtc-pillen, speed (in het potje) en flesje met GHB. © Politie Buren

Oisterwijkse (41) arrestante grootschalige drugsactie verdacht van handel in valse kleding

* UPDATE 19.07 uur * OISTERWIJK - De 41-jarige vrouw uit Oisterwijk die maandag werd aangehouden naar aanleiding van de grootscheepse drugsactie, blijkt naast het bezit van xtc-pillen ook te worden verdacht van grootschalige handel in valse merkkleding, tassen en schoenen.

Tijdens ’Operatie Trefpunt’ werden in totaal 124 doorzoekingen gedaan en in totaal 55 verdachten gearresteerd. De politie had vooraf een belangrijke ontmoetingsplek van drugscriminelen in Best geobserveerd en afgeluisterd. Hun dekmantel was een party-verhuurbedrijf. Van de 55 verdachten zitten er momenteel nog 29 vast.

Justitie besloot eerder deze week al om 23 verdachten op vrije voeten te stellen, de rechter-commissarissen in Limburg en Brabant besloten donderdag dat ook 3 anderen naar huis mogen.

Merkkleding
Aan de hand van de observaties in Best kwam justitie ook bij de 41-jarige vrouw uit Oisterwijk en een 26-jarige Beverwijker terecht. Ze bleken bij hun aanhouding maandag in het bezit van 120 xtc-pillen. Daarnaast worden ze verdacht van 'grootschalige handel' in valse merkkleding, tassen en schoenen. Daarvan werden grote hoeveelheden aangetroffen in twee loodsen in Oisterwijk.

De Beverwijker werd ook aangehouden als onderdeel van een onderzoek door React, een organisatie die merkvervalsing tegengaat van onder meer merken als Michael Kors, Adidas en G-star.