Volledig scherm
Uitleg over het bouwproces. © Kees van der Zandt

Ombouw spoor Vught zichtbaar gemaakt voor omwonenden bij IJzeren Man

VUGHT - Lokale politiek leeft pas echt bij de bevolking als deze letterlijk te maken heeft met de achtertuin van de burgers. Die stelling ging woensdagavond weer eens op tijdens een drukbezochte informatieavond van Prorail bij het strandpaviljoen van recreatieplas De IJzeren Man in Vught over de ombouw van het spoor.

De ombouw van het spoor start in 2021 en gebeurt in drie fases. De vele geïnteresseerde omwonenden konden op tekeningen, filns em maquettes zien waar de werkzaamheden plaats vinden in hun wijk en wat het eindelijk eindresultaat zal zijn.

Aanschouwelijker
,,Op deze manier maken we het voor de bewoners een stuk aanschouwelijker hoe en waar de werkzaamheden plaats gaan vinden”, liet wethouder Fons Potters weten. ,,Ik ben 70 jaar en het is daarom nog maar de vraag of ik het einde van de werkzaamheden over 10 jaar mee zal maken. Maar ik vind deze informatie avond heel nuttig moet ik zeggen”. zei een wijkbewoner in het strandpaviljoen.,,Het geeft toch een stuk duidelijkheid over de voortgang van de werkzaamheden/ Bovendien is het geruststellend te horen dat de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt."

Volledig scherm
Veel belangstelling voor de plannen. © Kees van der Zandt
Volledig scherm
Uitleg over de bouw. © Kees van der Zandt