Volledig scherm
Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse. © FPMB Martijn van Bijnen

Omgekomen man in Efteling is 37-jarige inwoner van Kessel

* UPDATE 21.20 UUR * KAATSHEUVEL – De man die dinsdagmiddag overleed bij een ongeluk in de Efteling blijkt een 37-jarige inwoner van het Limburgse Kessel. Hij is volgens de politie vermoedelijk onder de lepels van een heftruck terechtgekomen.

De heftruck werd ingezet bij de opbouw van een ijstent voor de Winter Efteling. Het werk had plaats op een afgesloten evenemententerrein, buiten het zicht van het publiek.

Hulp
De man raakte zwaargewond bij het ongeluk met de heftruck en was buiten kennis, aldus de politie. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, evenals andere hulpdiensten zoals een ambulance en de politie. De persoon is gereanimeerd, maar hulp mocht niet baten. Een collega van de omgekomen man raakte bij het incident gewond aan zijn been.

De Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het ongeval in samenwerking met forensische rechercheurs van de politie. De nabestaanden zijn door de agenten geïnformeerd over het overlijden van de man. Voor de directe collega's is slachtofferhulp ingeschakeld.

Een woordvoerder van De Efteling gaf in een reactie aan het dodelijke ongeluk zeer te betreuren. Het slachtoffer was niet in dienst van De Efteling zelf, maar werkte voor een extern bedrijf.

Niet de eerste keer
Op 21 oktober 2005 kwam bij de bouw van De Vliegende Hollander een 55-jarige bouwvakker uit Breda om het leven. Hij maakte een fatale val van vier meter, nadat het dak waarop hij stond om beton te storten, instortte.