Volledig scherm
Het arrestatieteam aan de Nemelaerstraat in Haaren. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Omwonende schietpartij Haaren: 'Het klonk of er een heel geweer werd leeggeschoten'

HAAREN - Bij de schietpartij in Haaren waarbij maandagavond een verwarde man werd neergeschoten, is flink geschoten, zo meldt een omwonende.

,,Iets voor elven waren er eerst drie hele harde knallen te horen. Het leek wel op een bom ofzo. Direct daarna klonk het alsof een heel geweer werd leeggeschoten." De omwonende vermoedt dat de eerste knallen bedoeld waren om toegang te krijgen tot het pand, waarna vervolgens door agenten geschoten is. ,,Dit maakt wel indruk in de wijk ja. Heftig." Over hoe de verdachte er aan toe was, kon de buurtbewoner weinig zeggen. ,,Ze zijn nog even met hem bezig geweest voor de woning. Maar hoe hij er exact aan toe was, heb ik niet goed kunnen zien."

De politie viel maandagavond de woning aan de Nemelaerstraat binnen nadat een verwarde man zich daar enkele uren had verschanst. Hij dreigde daar zichzelf en anderen iets aan te doen, zo meldt de politie. Het is onduidelijk of het daarbij om de bewoner of om iemand anders gaat. Ook is niet duidelijk of hij gewapend was. Wel was de man alleen.

De buurtbewoner kon zelf iets na zessen maandagmiddag niet naar zijn huis, toen hij terugkwam van een rondje wandelen met de hond. Al snel kwamen er vervolgens meer ambulances, politiewagen en zeker één arrestatieteam. Voor zover de omwonende weet, die niet met zijn naam in de krant wil, is er nooit eerder iets voorgevallen in de woning.

Het gebied rondom de Nemelaerstraat werd voor een lange tijd afgezet, maar is weer gewoon open. De Rijksrecherche was ter plaatse om de zaak te onderzoeken.