Volledig scherm
Verschillende ideeën werden aangedragen tijdens de bijeenkomst. © Kees van der Zandt

Omwonenden willen sfeer van De Wieken in Vught behouden

VUGHT - Omwonenden willen de sfeer, de rust en de authenticiteit van het gebied rondom De Wieken in Vught behouden. Dat bleek woensdagavond tijdens een bijeenkomst bij Allescafé De Gereghthof over de herinrichting van het gebied rondom basisschool De Wieken in Vught-Zuid.

,,Het nabijgelegen Moleineindplein is een redelijk bruisend boodschappen- en winkelplein, maar het gebied rondom De Wieken straalt vooral rust uit en dat moet vooral zo blijven”, klonk het tijdens de bijeenkomst.

Hergebruiken
Veel bewoners opteren voor hergebruik boven sloop van de gebouwen, waar in het verleden de Willibrordusschool en Lidwinaschool waren gevestigd. ,,Het zijn weliswaar geen monumentale maar wel karakteristieke gebouwen. Het zou zonde zijn om die panden te slopen”, verklaarde Willem Leermakers, hoofd van De Wieken. ,,Daarom hoop ik dat die schoolgebouwen worden herbestemd voor bijvoorbeeld voorzieningen voor senioren.”

,,Mogelijk kan in het gebied bij De Wieken ruimte worden gemaakt voor een klein dierenparkje met veel groen”, nam Myriam Spoor uit de Brabantlaan een schot voor de boeg. ,,Met deze constructieve inbreng van de omwonenden van vanavond gaan we aan de slag. In januari praten we verder met de omwonenden tijdens een tweede bijeenkomst”, besloot wethouder Peter Pennings de avond.