Volledig scherm

Onze Zorgenquête: doe mee aan het grote onderzoek naar de zorg

DEN BOSCH - Drie Brabantse regionale kranten zijn een groot onderzoek gestart om de gevolgen te achterhalen van de overheveling van zorgtaken naar de gemeenten.

Doel is vooral in beeld te krijgen wat de veranderingen betekenen voor de mensen die afhankelijk zijn van de zorg. Waar lopen ze vooral tegen aan? Wat is er mis? Wat gaat er goed? Hoe kan het beter? Wat zijn de zorgen? Iedereen kan meedoen aan het onderzoek door een vragenlijst van zes minuten in te vullen op de websites van het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad of BN de Stem. Mensen krijgen in de enquête ook alle ruimte om hun persoonlijke ervaringen te delen. Ook mensen die in de zorg werken kunnen hun verhaal kwijt.

Gemeenten zijn vanaf 1 januari verantwoordelijk voor veel meer zorgtaken, zoals alle jeugdzorg, zorg die nodig is om mensen langer thuis te laten wonen en hulp om zoveel mogelijk mensen aan een betaalde baan te helpen. De veranderingen gaan gepaard met grote bezuinigingen, die gemeenten ieder op hun eigen manier opvangen.