Volledig scherm
© ThinkStock

Ook Den Bosch en Vught willen 'dementievriendelijk' worden

Den Bosch/Vught - In navolging van diverse andere gemeenten in de regio willen ook Den Bosch en Vught dementievriendelijk worden.

„Vught is een vergrijzende gemeente en het aantal mensen met dementie in het dorp verdubbelt de komende vijftien jaar tot boven de duizend. We krijgen er dus allemaal direct of indirect mee te maken”, verklaart de Vughtse wethouder Saskia Heijboer.

Drempels wegnemen
Zij hecht niet zozeer aan het officiële stempeltje ‘dementievriendelijke gemeenschap’, een initiatief van de Provinciale Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie, maar aan het feit dat drempels voor mensen met dementie worden weggenomen en dat er voldoende voorlichting, ondersteuning en stimulering van activiteiten voor de genoemde doelgroep is.

Paul Kagie, wethouder in Den Bosch, wil wel in beeld brengen of aansluiten bij de ‘Dementievriendelijke Gemeenschap’ (DVG) en het starten van een lokaal netwerk van meerwaarde is. „De oproep van de Programmaraad is niet aan dovemansoren gericht”, aldus Kagie. „We houden onszelf een spiegel voor. We blijven scherp op waar we ons beleid nog verder kunnen verbeteren.”