Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Ook spiksplinternieuw 'kunstgrashoofdveld' van Real Lunet Vught opgevuld met 'foute' korrels

VUGHT - Ook voor het recent opgeleverde kunstgrasveld van voetbalvereniging Real Lunet in Vught zijn de mogelijk giftig rubberen korrels gebruikt. Het betreft het hoofdveld. De club laat weten bezorgd te zijn maar vooralsnog geen maatregelen te nemen.

Real Lunet volgt het advies van de gemeente die op haar beurt het door minister Schippers aangekondigd onderzoek afwacht en zich aansluit bij de uitspraken die door het RIVM en de GGD zijn gedaan. ,,Wij begrijpen de onrust die is ontstaan en college van burgemeester en wethouders kan zich voorstellen dat alle berichten vragen oproepen en zij volgt de ontwikkelingen op de voet. De gezondheid van onze inwoners staat natuurlijk voorop, aldus een gemeentewoordvoerster. Er zijn volgens haar bij de gemeente geen verontruste telefoontjes binnengekomen.

Zwaluw FC
Ook op een veld van voetbalclub Zwaluw VFC liggen de 'foute' korrels. ,,Zolang niet duidelijk is of de rubberkorrels op kunstgrasvelden de gezondheid kunnen schaden adviseren wij als Zwaluw VFC iedereen om voorzichtig te zijn", aldus voorzitter Henk Klösters. ,,Wij menen dat terughoudendheid op zijn plaats is, tot de nieuwe onderzoeksresultaten bekend zijn. Wij zijn van mening dat het beter is om uit voorzorg direct contact met de korrels te beperken."
,,Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan de volgende maatregelen: geen keeperstrainingen op het kunstgrasveld houden, geen grondoefeningen op het kunstgrasveld uitvoeren, teambesprekingen vooraf of in de rust niet zittend op het kunstgrasveld doen, kinderen uit het publiek niet op het veld te laten spelen waarbij het rubberinstrooimateriaal vaak als ‘speelgoed’ wordt gebruikt en na het sporten te douchen en schone kleren aan te doen."