Volledig scherm
© Anja van Beek/FPMB

Opgerold drugslab in Veen was 'levensgevaarlijk' (fotoserie)

* UPDATE 13.20 uur * VEEN - De politie en Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn woensdag opnieuw bezig met een gezamenlijke opruimactie aan de Wielstraat in Veen. Daar werden dinsdag diverse grondstoffen voor drugs en drugsafval aangetroffen.

Volgens de LFO was de situatie in de aangetroffen trailers 'levensgevaarlijk', vanwege het gebrek aan ventilatie en het gebruik van de giftige stoffen. Ook was er door de opslag van gascilinders een groot explosiegevaar.

Bij de actie werd een drugslab gevonden in een hal. Daarbij zijn drie mannen aangehouden: Een 43-jarige man en 51-jarige man uit Veen en 50-jarige man uit Arkel. Uit het eerste onderzoek bleek dat het om een xtc-lab gaat waar in enkele dagen tijd tientallen kilo's drugs geproduceerd kunnen worden.

Woensdagmorgen waren pas 3 van de 10 aangetroffen trailers doorzocht, waarvan er één ingericht was voor een hennepkwekerij. In de woning bij het drugslab werden ketels, gasflessen en gasbranders gevonden. De politie verwacht nog zeker de hele woensdag bezig te zijn met het onderzoek en opruimen van de gevonden materialen.

Tweede keer
Eerder dit jaar, in oktober, werd er in dezelfde straat ook al een drugslab aangetroffen met daarin een kristallisatieruimte voor de productie van xtc. Ook werden er afvalproducten gevonden die ontstaan bij de productie van amfetamine.

Volledig scherm
© Anja van Beek/FPMB
Volledig scherm
© Anja van Beek/FPMB
Volledig scherm
De inhoud van 1 van de 10 gevonden trailers. © Anja van Beek/FPMB
Volledig scherm
© Anja van Beek/FPMB
Volledig scherm
© Anja van Beek/FPMB
Volledig scherm
Eén van de vrachtwagentrailers die aan de Wielstraat werd aangetroffen. © Bertjan Kers