Volledig scherm
© Thinkstock

Opnieuw aandacht voor zoektocht naar Sooi de C., verdachte dodelijke schietpartij Molenschot

MOLENSCHOT - De politie is nog altijd op zoek naar Sooi de C.. (42). Hij wordt verdacht van het doodschieten van Hugo van Houten (27) vorig jaar in Molenschot. Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden komende week aandacht aan de zoektocht naar de man.

De C.. was al op de Nationale Opsporingslijst gezet. Tot dusver is hij nog niet opgespoord. Er is onder meer gezocht op een mogelijk verblijfadres in Tilburg.

Er wordt een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn arrestatie. Er is verder een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Van Houten werd vorig jaar in augustus dood aangetroffen op straat. Getuigen spraken toen van een afrekening. Van Houten kwam uit Capelle aan den IJssel, maar hij verbleef vaak bij zijn vriendin op de camping Linberg Park in Molenschot, vlakbij vliegbasis Gilze-Rijen. Kort na zijn overlijden hielden zijn naasten een stille tocht, waar honderden mensen op af kwamen.

Maandagavond om 18.10 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald om tot dinsdagmiddag 18.10 uur. Opsporing Verzocht is te zien op dinsdagavond om 20.30 uur op NPO1, de herhaling is de volgende ochtend op NPO2.