Volledig scherm
De chauffeur van buslijn 6 werd vrijdagavond 18 maart overvallen toen hij op de Dirigentlaan in Tilburg Noord reed. © Jules Vorselaars/JV Media

Opnieuw buschauffeur overvallen in Tilburg Noord; dader op fiets gevlucht

* UPDATE 22.04 uur * TILBURG - Opnieuw is er een buschauffeur in Tilburg Noord overvallen. Dit keer gebeurde dat vrijdagavond bij een bushalte in de Dirigentenlaan in Stokhasselt.

De dader bedreigde de chauffeur met een mes en ging er met geld op de fiets vandoor. Er raakte niemand gewond bij de overval. De chauffeur van buslijn 6, die naar Tilburg West rijdt, is na de overval gestopt bij bushalte Dirigentlaan Oost.

Het is niet voor het eerst dat in Tilburg Noord een buschauffeur overvallen is. Vorige week donderdag ging een dief ervandoor met de kassalade van een bus. De chauffeur van buslijn 1 stopte toen bij de bushalte aan de Stokhasseltlaan omdat daar iemand stond te wachten. Na het openen van de deuren stapte een man de bus in. Hij bedreigde de chauffeur met een mes en eiste geld. De dader stopte de buit in een rugzak en vluchtte vervolgens.

Het is onduidelijk of het om dezelfde verdachte gaat. De politie is in de directe omgeving van de halte op zoek naar de dader en heeft passagiers verhoord die op het moment van de overval in de bus zaten. Ook werd er een opsporingsbericht via Burgernet verspreid.