Volledig scherm
Agenten namen verschillende soorten vuurwerk in beslag bij de aanhoudingen in de Schadewijk in Oss. © Daan ter Mors/Twitter

Ossenaar (15) gooit vuurwerk richting vrouw; opnieuw aanhoudingen in Osse Schadewijk

* UPDATE 15.38 UUR * OSS - De politie in Oss heeft opnieuw enkele jongeren in de Schadewijk aangehouden. Vijf jongeren zijn dinsdagavond aangehouden. Dat meldt de politie. Eén van de arrestanten zit momenteel nog vast

Een 15-jarige Ossenaar zou vuurwerk gegooid hebben in de richting van een vrouw die bij de ingang van het wijkcentrum stond. De vrouw kwam volgens de politie met de schrik vrij. Bij de jongen thuis heeft de politie zwaar vuurwerk aangetroffen, dat is in beslag genomen. Ook een 19-jarige man uit Oss werd opgepakt in verband met het afsteken van vuurwerk. Dat deed hij op de Zwaluwstraat.

Twee andere jongeren (14 en 16 jaar) konden zich niet legitimeren en zijn aangehouden op de Leeuwerikstraat. Een 19-jarige man is aangehouden omdat hij de politie hinderde.

De vijf zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Vier van hen mochten na verhoor weer naar huis, wel met een proces-verbaal. De 15-jarige zit nog vast.

Aanhoudende overlast
Agenten controleren sinds vorige week extra scherp nadat woensdagavond een boa werd geslagen. Eén van de jongeren weigerde zich te legitimeren en enkele anderen beledigden de boa. Naar aanleiding van het incident liet burgemeester Wobine Buijs nog diezelfde dag weten dat ze een gebieds- of groepsverbod voor de hangjongeren in de Schadewijk voorbereidt.

Een dag na de mishandeling van de boa was het echter weer raak. Toen kreeg de politie een melding dat enkele jongeren met vuurwerk hadden gegooid. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, waren zij al gevlogen. Wel werden toen enkele jongeren per fiets op de bon geslingerd, vanwege het rijden zonder licht.