Volledig scherm
Het stel werd geschept op de Bredaseweg in Tilburg. Na een klopjacht heeft de politie twee verdachten aangehouden. © Jack Brekelmans

Oudste broer aanrijding Tilburg blijft langer vastzitten, jongste broer vrijgelaten

* UPDATE 14.30 uur * DEN BOSCH - De 23-jarige automobilist uit Tilburg die donderdagavond op de Bredaseweg een dodelijk ongeluk veroorzaakte waarbij twee mensen om het leven kwamen, blijft twee weken langer vastzitten. Dit beoordeelde de rechter woensdag. Zijn 20-jarige broer is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte.

De bestuurder haalde vermoedelijk een stadsbus in en reed twee mensen aan. Na het ongeval sloeg de verdachte op de vlucht. De jongste broer werd opgepakt omdat hij de eigenaar van de auto is. De oudste meldde zich zelf later bij de politie als bestuurder. Justitie wil niet zeggen of al duidelijk is of hij ook in de auto zat bij het ongeluk.

Bij het ongeval kwam het Rijense echtpaar Bert (62) en Henriëtte van der Veeken (59) om het leven. Op de plek waar zij de weg overstaken, bij de bushalte, leggen Tilburgers sinds vrijdagochtend bloemen neer en plaatsen kaarsjes.