Volledig scherm
© commons.wikipedia.org

Overvallers supermarkt Tilburg nog niet gevonden

* UPDATE 14.35 UUR * TILBURG - De twee overvallers, die dinsdagavond de Jumbo-supermarkt aan de Aabe-straat in Tilburg hebben overvallen, zijn nog steeds niet gevonden. De overvallers sloegen na sluitingstijd een ruit van de supermarkt in en braken binnen een geldautomaat open. Ze gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

De overvallers kraakten meteen na binnenkomst de mobiele geldautomaat die vlak bij de ingang van de supermarkt staat. Ze wisten de geldcassette eruit te krijgen, haalden de inhoud eruit en gooiden de cassette weg. Vervolgens gingen ze er vandoor op een zwarte of blauwe scooter.

Bivakmutsen
Het zou gaan om ongewapende, in het zwart geklede mannen met bivakmutsen die de ruit van de toegangsdeur kapot gooiden en zo de deur wisten te forceren om binnen te komen. Op dat moment kort na sluitingstijd was nog een man of tien winkelpersoneel bezig, vooral scholieren die de vakken aan het bijvullen waren.

Bij de overval vielen geen gewonden. Na het verhoren van het personeel deed ook de technische recherche nog onderzoek ter plekke. Via een Burgernetbericht werd gevraagd om in de omgeving uit te kijken naar de daders. De politie onderzoekt de zaak.

Volledig scherm
De geforceerde toegangsdeur bij de overvallen supermarkt. © Toby de Kort