Volledig scherm
De Parade in Den Bosch is opnieuw ingericht. foto Marc Brink/BD

Parade in het nieuw, mooi of niet?

Na heel veel discussie, onder andere over de kastanjes en dure natuursteen, is de Parade in Den Bosch opnieuw ingericht. Het Brabants Dagblad vraagt lezers wat zij vinden van het resultaat.

De herinrichting van de Parade had veel voeten in de aarde. De gemeente legde in 2009 twee ontwerpen aan de bevolking voor: één met behoud van de bestaande kastanjes en een vloer van Zweedse granietkeitjes, en één met nieuwe linden en een tapijt van natuursteen. Het laatstgenoemde ontwerp, van Buro Lubbers, 'won'. Het werd echter nooit uitgevoerd. Na de verkiezingen van 2010 koos de gemeenteraad ervoor het dure plan van Lubbers te schrappen, en een nieuw soberder plan uit te voeren, dat ruim 2 miljoen euro kostte. Zo werd ruim 3 miljoen euro bespaard.

Het werk is nu klaar. Het Brabants Dagblad vraagt lezers wat zij van het resultaat vinden. Is het erg mooi, of juist niet? Was het toch veel beter geweest één van de duurdere ontwerpen uit te voeren? Of valt het resultaat van de goedkopere ingreep mee?

Op de herinrichting van de Markt en de Pensmarkt, het tweede grote project in de binnenstad, was vier jaar geleden veel kritiek. Met name op de hobbeligheid, en de slechte toegankelijkheid voor mensen met rollator, naaldhakken en dunne zolen. Hoe is het met de publieksvriendelijkheid van de Parade? Ligt deze er beter bij dan de Markt?

Reageer onder dit artikel of mail uw reactie naar stadsredactie@bd.nl