Volledig scherm
De man koos er volgens de politie zelf voor om in deze positie te blijven liggen tot het transport was gearriveerd. © Politieteam Leijdal

Passagier alcomobilist opgepakt in Riel na aanvallen agenten

RIEL - De politie in Riel heeft zaterdagavond een dronken automobiliste bekeurd en haar agressieve passagier aangehouden op de Regte Heide.

Een van de agenten zag het voertuig van de vrouw rijden en vond het verdacht. Bij controle bleek de bestuurster onder invloed van alcohol. De vrouw vond het volgens de politie onzin dat ze daarvoor aan de kant werd gezet en wilde na een discussie weer wegrijden. Daarop is ze aangehouden. Ook vroeg de vrouw of de agenten het door de vingers konden zien en of ze het op een andere manier konden oplossen. Omdat het tafereel zich midden in de bossen afspeelde, boden de agenten aan om de bijrijder naar huis te brengen.

Agressieve bijrijder
De passagier van de auto was erg dronken en werd volgens de agenten na de aanhouding van de vrouw vervelend en luisterde niet naar hen. Hij werd agressief richting een agent, viel hem aan en beledigde hem. De agent kon de aanval afweren maar hij kwam samen met de man ten val. Met toegesnelde politieagenten werd de man overmeesterd.

De bestuurster zat net onder het limiet van een invordering. Ze heeft een bekeuring gekregen van 650 euro en is meteen weer in vrijheid gegaan. De man is ingesloten in het cellencomplex.