Volledig scherm
De politie was met veel mensen aanwezig op de camping. © Martijn van Bijnen / FPMB

Politie-agente goed weggekomen bij steekincident

KAATSHEUVEL – De politieagente die zaterdag gewond raakte in Kaatsheuvel, is goed weggekomen. “Een paar centimeter lager of dieper en de gevolgen waren niet te overzien geweest”, zegt een woordvoerder. Zij hield ook een kneuzing aan haar nek over aan het incident.

Een Poolse gast (23) die door het lint ging, raakte de agente tijdens een worsteling met een mes in de wang. Zij liep een flinke snee op in de wang. Nadat ze in het ziekenhuis is gehecht, herstelt ze inmiddels thuis van haar verwondingen. “Ze is enorm geschrokken. Of ze een er een litteken aan overhoudt, is nog onduidelijk”, aldus de woordvoerder.

Bedreigd
Het is nog onduidelijk of de man bewust uithaalde. De politie wil daarover geen informatie verschaffen zolang de man zelf niet is gehoord. “Maar wat het ernstiger maakt is dat de man eerder al een medewerker van de camping had geraakt.” De man belaagde drie medewerkers, een van hen hield daaraan ‘een kras’ over op zijn lichaam.

Caravan
Het incident vond rond 14.00 uur plaats op camping De Droomgaard. De politie werd te hulp geroepen, omdat de man weigerde zijn caravan te verlaten. Hij moest weg omdat zijn werkgever, die de verblijfplaats huurde, hem zou hebben ontslagen. Bij de aanhouding van de man gebruikten de politie-agenten pepperspray. De dader blijft voorlopig vastzitten.

Er kwamen veel agenten op het incident af en er zijn ook honden ingezet.